Arutavad edasi

Tallinna Vee kommunikatsioonijuhi Priit Koffi sõnul teeb Tallinna Vesi konkurentsiametiga igakülgset koostööd. „Loodame läbi diskussiooni jõuda tulemuseni,” ütles Koff.

Tallinna Vesi saatis möödunud nädalal konkurentsiametile kooskõlastamiseks tariifi muutmise taotluse, mis tõstaks vee hinda järgmise viie aasta jooksul pealinnas 14% ehk keskmiselt ligi 3% aastas.

See on esimene kord, mil Tallinna veemonopol peab oma hinnakujunduses arvestama kolmandat, erapooletut jõudu. Seni tuli hind läbi rääkida teiste osanikega, sealhulgas Tallinna linnaga, kellel aga pole kopsaka dividenditulu tõttu erilist huvi hinda langetada. Novembri algul jõustunud monopolide ohjeldamise seadus seab aga suurfirma isevalitsusele piirid ja konkurentsiamet ei luba tal oma soovi järgi hinda kergitada. Tallinna Vee finantsdirektor Siiri Lahe on öelnud, et vajaduse korral on veefirma valmis investorite õiguste kaitsmiseks ka kohtusse pöörduma.

Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots on varem selgelt öelnud, et Tallinna Vesi on niigi liiga tulukas ja põhjendatud tulukuse printsiipi rakendades peaks vee hind Tallinnas hoopis langema.