• Parima toiduaine tootja

Aivar Rosma, Meieri Tootmise AS, tootmisdirektor:

Edu ning võidu tõi ilmselt toote uudsus. Turul määravad Hapsi seeriale eelised kindlasti hind ning see, mis on paki peal. Sisu on ju suhteliselt sarnane joogijogurtile, millega algselt eeldasime suurt võitlust. Edu on olnud suhteliselt aimamatu, Haps on muutunud meie põhitegijaks nii käibes kui kasumlikkuses.

Hapupiimajook Haps kuulutati ka parimaks piimatooteks, see rebis tavalise tootmise päevas kaheksalt tonnilt 14 peale. On aimamatu, mida lisab juurde parimaks kuulutamine.

• Parima ekspordipotentsiaaliga toiduaine tootja Anti Orav, Põltsamaa Felix, turundus- ja müügidirektor:

Parima toiduaine konkurss oli sellel aastal üleüldse lahja, kui võtta aluseks näiteks kasvõi võitja mittealkohoolsete jookide kategoorias. Meie 1+4 sarja puhul on tegemist eeskätt unikaalse kontseptsiooniga toodetega, mida juba pool aastat ka ekspordime Lätti ja Leetu. Juba eelmisel aastal kuulutati sari Eesti parimaks mittealkohoolseks joogiks.

Tiitel ei tee tööd ära, kuid ootame Eestis lähiaegadel turuosa kasvu kaks-kolm korda, samuti võiks ootusi välisturul mõõta kordades. Huvi kontseptsiooni 1+4 vastu on tuntud ka Soomes ja Rootsis.