„Eks see elu maal on nii, et mõnikord viid lapsed autoga ära ja teinekord tuleb koolist koju tulla üksi mõne teise liiklusvahendiga. Ei tahaks iga päev testida, mispidi buss täna sõidab,” märkis lapsevanem Märt-Erlend Agu. Tema Tabasalu ühisgümnaasiumi 2. klassis õppiv tütar pidi ootamatult H7 koolibussist väljuma paar kilomeetrit enne Vääna-Jõesuu kodupeatust. Nimelt olevat bussijuht lapsele öelnud, et Suurupi tee on viimane peatus ja buss kaugemale ei sõida.

Samal ajal käib Vääna-Jõesuus usin ehitustegevus. Rajatakse oma uut algkooli, veetrasse ja kergliiklusteed. Kui tänavu peavad õpilased bussi pealt maha astudes läbi lumesodise valli astuma ja veokite vahel kodu poole kõndima, siis loodetavasti on neil tulevikus ilusasti lumest lahti lükatud kergliiklustee.

Olevat sõitnud õigesti

Lapsevanem oli pahane, et väike koolilaps pidi kehva ilmaga proovima oma julgust raskeveokite vahel ja kaaluka koolikotiga. „Olin reedel kodus väikemehega, kel oli kolmandat päeva leetrid ja kerge palavik. Teadsin, et tütar tuleb bussiga kell 14.50 ja vantsisin talle peatusesse vastu. Ei oleks oodanud, et vaene laps oma suure pambuga tuleb hilinemisega läbi tuisu suurte masinate vahelt, kusjuures bussijuhti see ei morjendanud. Teelõik oli porine, tiheda liiklusega ja väga ohtlik: 40-tonnised raskeveokid vaheldumisi väiksemate sõidukitega. Lõigul on aegade jooksul juhtunud kaks surmaga lõppenud õnnetust. Lapsele öeldi, et seda peatust pole ette nähtud ja buss keeras lihtsalt teisele poole,” rääkis Agu.