Linnavaraamet kuulutas 4. mail välja avaliku kirjaliku enampakkumise hoonestusõiguse seadmiseks Kopli liinide mereäärsele, ligi 12-hektarilisele maa-alale. Hoolimata suurest avalikust huvist hoonestusõiguse taotlusi eile kella 10-ks kukkunud tähtajaks ei esitatud.

Detailplaneeringu kohaselt moodustatakse 35 292 m² suurusele alale 59 kinnistut, millele seatakse hoonestusõigus 99 aastaks. Sinna on võimalik ehitada kuni viiekorruselisi korterelamuid kokku 277 korteriga, lisaks 38 ühepereelamut. Pakkumise alghind oli 56 miljonit krooni.

Linnavaraamet võtab juba järgmisel nädalal ühendust Kopli liinide kohta informatsiooni küsinud kohalike ja piiritaguste arendajatega ning uurib täpsemalt, millised oleksid tingimused, mis julgustaksid neid kordusenampakkumisel osalema.

Linnavaraameti juhataja Einike Uri ei tahtnud esialgu täpsustada, mida linn võib uuesti korraldatava enampakkumise tingimuste juures muuta, kuid ta ei välistanud, et linn võib kaaluda ka pakkumise alghinna langetamist.

„Kõigepealt teeme korraliku analüüsi. Võtame ühendust seni huvi tundnud arendajatega, kaalume läbi, kas ja milliseid tingimusi muuta, analüüsime põhjalikult ja alles siis seame uued sihid,” selgitas Uri.

Kuivõrd pärast suvepuhkust toimub esimene linnavolikogu istung septembris, on võimalik, et linnavalitsus esitab juba pärast suvepuhkust konkursi tingimuste muudatused linnavolinikele heakskiitmiseks.