Andres Kork ütles ETV hommikusaates "Terevisioon", et arstide liit ja tervishoiutöötajate kutseliit esitasid sotsiaalminister Maret Maripuule pöördumise selleks, et avalikkus saaks vähemalt teada, mis tervishoiu rahastamises toimub, vahendas
.


Tema sõnul on probleem poliitilistes otsustes ja selles, et tervishoid ei ole prioriteet. "Alates 2005. aastast on tervishoiukulutused SKPs vähenenud. Kui see on tõesti valitsuse poliitika, et enne saame rikkaks ja siis terveks, siis peaks selle inimestele välja ütlema, sel juhul vähemalt surve tervishoiusüsteemile väheneks."

"Kui minister nimetab meid vastutustundetuks, et me taotleme palgatõusu situatsioonis, kus inflatsioon on 11,4 protsenti ja kui me kuuleme, et valitsusliikmed räägivad riigitöötajate, õpetajate ja arstide palga külmutamisest, siis meie küsimus on see, et kas meie võtsime vastu otsused, mis viivad majanduslanguseni või tegi seda valitsus," ütles Kork ja lisas, et valitsus võiks töötajate poole pöörduda alles siis, kui nemad ise palgatõusust loobuks.

"Ühel pool on Maret Maripuu ilusad sõnad ja programmid, teisel pool on tühjus ja tagasiminek," ütles Kork viidates rahvastiku tervise arengukava puudulikkusele. Lisaks leiab Kork, et rahvastiku tervise arengukava aastateks 2008-2020 ei taga eestlaste eluea tõusu.