Veebruaris Araabia Ühendemiraatides alkoholi pruukinud ning kaks kuud kohalikus vanglas veetnud vanemveebli Andrei Koroli ülem lipnik Helgo Lauk andis tema auastet nooremleitnandist lipnikuks alandanud president Arnold Rüütli halduskohtusse, kus nõuab presidendi 10. aprilli kuupäeva kandva käskkirja tühistamist. Ohvitseri kaebus tuleb Tallinna halduskohtus arutusele 24. oktoobril.

“Istung oli algselt planeeritud augustisse, kuid kohtunik oli siis haige,” selgitas Tallinna halduskohtu kohtuistungi sekretär Irma Raik.

Kaheksa kuud Afganistanis teeninud ja Laugi juhitud demineerimismeeskonna EODT-6 liige vanemveebel Andrei Korol sattus Araabia Ühendemiraatides kohalike seadustega pahuksisse, kui oli seal koos meeskonnakaaslastega 23. veebruari hommikul alkoholi tarvitanud ja sattus ilmselt kogemata kohaliku egiptlasest naispolitseiniku tööruumidesse. Auastet on alandatud ka Korolil, kellele kaitseväe juhataja jättis veebli auastme.

Kaitsejõudude peastaabi teavitusteenistus teatas eile, et lipnik Helgo Lauk kohtuasja teemal kommentaare ei jaga. Tänaseni on kaitseväe ohvitser oma au-astme alandamist kohtus vaidlustanud ühel korral ning jäänud kaotajaks.