Tallinna Vee ja Vana-Kalamaja 7 korteriühistu kemplesid veearvesti konsooli ehk veearvestit kandva konstruktsiooni pärast juba 2001. aastast saati. Probleem seisnes selles, et Tallinna Vesi keeldus majja paigaldamst uut veemõõtjat, kuna seal pole mõõtja jaoks vajalikku konsooli.

Tallinna Vesi nõustus konsooli paigaldama, kuid küsis selle eest 2000 krooni. Korteriühistu keeldus ja väitis, et veemõõduks tarvilike seadmete eest peab maksma Tallinna Vesi. Pikalt kestnud vaidlus kulmineerus sellega, et ühistu palus tänavu septembris endale linna appi. Tallinna kommunaalamet vaagis küsimust ja ameti juht Ain Valdmann otsustas, et arvesti konsooli eest peaks maksma Tallinna Vesi.

Paraku selgus, et kommunaalameti seisukoht ei ole kooskõlas ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni seaduse ega Tallinna vastava eeskirjaga, mille kohaselt on veemõõdusõlm, kus arvesti paikneb, kinnistu veevärgi osa ja selle eest vastutab kinnistuomanik. „Hoolimata meeldetuletustest ei vasta Vana-Kalamaja 7 kinnistu veemõõdusõlm siiani AS Tallinna Vesi poolt kehtestatud tehnilistele nõuetele,“ nentis Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Priit Koff Eesti Päevalehele.