„Olen Eesti korvpalli põhjalikult jälginud ja näen suurt potentsiaali – teil on palju perspektiivikaid noori mängijaid. Mulle meeldib Eesti korvpalliliidu uus strateegia ja soovin tööle asuda niipea kui võimalik,” lausus Toijala.

Ta enda mängijakarjäär möödus peamiselt Soomes, kus ta valiti korra ka liiga parimaks mängijaks, korra põikas pallur ka Belgiasse. Treenerikarjääri alustas Toijala 2005. aastal, kui asus koduklubi Kouvose abitreeneriks. Järgmisel hooajal sai temast peatreener ja sellel positsioonil töötas Toijala kuni 2010. aastani. Selle aja jooksul võideti meistriliigas hõbe (2008) ja pronks (2010).

Seejärel juhendas ta viis hooaega (2010–14 ja 2015–16) Joensuu Kataja meeskonda, kus võitis 3 hõbedat (2011, 2012 ja 2014) ja ühe pronksi (2013). Aastatel 2017–2018 juhendas soomlane Rumeenia kõrgliiga klubi Steaua Bascheti ja võitis kaks hõbemedalit.

Toijala on olnud ka Soome U16 ja U18 noormeeste koondiste peatreener. 2010. aastast on ta põhjanaabrite rahvusmeeskonna abitreener. 2016–2017 täitis ta Soome korvpalliliidu spordidirektori kohuseid. Toijala töötab hetkel Soome alaliidu noortekoondiste programmi ja Helsingi korvpalliakadeemia peatreenerina ja jätkab tööd mai lõpuni. Täiskohaga alustab ta Eesti koondise juhendajana juuni alguses. „Loomulikult on ta kohal veebruaris, kui Eesti koondisel on EM-valikmängud,” kinnitas korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi.

Andres Sõber, kelle kandidatuur üsna varakult välja praagiti, hoidis lõppfaasis pöialt Aivar Kuusmaale. „Eks selline avalduste põhjal tehtud konkurss paras palagan ole. Eestis on neli-viis treenerit, kelle võinuks võtta: Priit Vene, Gert Kullamäe, Aivar Kuusmaa, Tiit Sokk ja Andres Sõber. Nüüd oleks võinud need mehed ette võtta ja siis valiku teha. Paraku osad solvusid süsteemi peale ega esitanud üldse avaldust – Sokk ja Vene,” arutles Sõber, kes soovis soomlasele siiralt edu. „Õnne Jukka Toijalale! Loll mees ta ei ole, see on ka päevselge. Matsu jagab. Aga kuidas uus treener mängijate poolt vastu võetakse? Eks vaatame, veebruar ei ole enam kaugel. Vaatame, mis mehed ta kokku saab. Kas tal on piisavalt karismat? Loodame kõige paremat. Hakkan innukalt ootama, kuidas koondisel edasi läheb ja mida ta teeb.”