Riigikantselei tellitud eesti- ja venekeelne sinimustvalget tutvustav voldik kannab ilmseid ebaprofessionaalsuse märke: kasutatud fotod tunduvad olevat suvaliselt paigutatud, tekst jookseb mitmel pool nii, nagu jumal juhatab. Ajaloolane Küllo Arjakas nentis, et voldik jätab kehvavõitu mulje nii kujunduse kui ka teksti poolest.

“Sinisel taustal selle väljatoomine, et sinine on meie lipuvärv, jätab ülekujundatud ja vigase mulje,” arvab Arjakas, kelle hinnangul oleks võinud voldiku kujundamiseks leida palju paremaid lahendusi. Peale nurina kirja- ja kujundusstiili üle on Arjakase arvates küsitavusi ka tekstis.

“Lause “1884. aastal õnnistatud Eesti Üliõpilaste Seltsi sinimustvalge lipp sai lühikese aja jooksul omaseks paljudele eestlastele” ei ole täpne, sest lipp elas tegelikult 1884. aasta järel võõra võimu surve tõttu aastaid varjuelu,” lisas ta. “Meie lipp väärib märksa väärikamat voldikut,” ütles Arjakas, kelle arvates ei suurenda selline voldik küll mingit lugupidamist rahvusvärvide vastu.

Riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed ütles, et kindlasti ei ole Eesti lipu voldikus sisulisi vigu. “See, milline on kujundajate maitse, on iseasi.”

Uiboaia sõnul koostas voldiku tekstid ning valis pildid Eesti Rahva Muuseumi teadur. Voldikut on alates eelmise aasta lõpust jaotatud kaitseväeosades ja lipupäeval, rääkis Uiboaed.