Reformierakonna peamised suured otsustajad on aastaid olnud Kristen Michal, Keit Pentus-Rosimannus ja Rain Rosimannus, kuid suurim vahe viie aasta taguse ajaga on see, et ühelgi kuldsesse kolmikusse kuuluval isikul pole praegu piisavalt aega, et süsteemi 100% panustada.

Rosimannus sõidab palju ringi. Michalil ja Pentus-Rosimannusel on suur osa aega kulunud ministritööks ning erakonnaga tegelemine jäi unarusse. „Seetõttu meie erakond ainult võidab, et Kristen Michal justiitsministri ametist priiks sai. Nüüd saab ta taas hakata erakonna juhtimisega tegelema,” kinnitas üks Reformierakonna liige.

Ülemüstifitseeritud on jutt, nagu oleksid Reformierakonnas eri tiivad, kellel on erinevad vaated ja kes omavahel konkureerivad. Räägitud on vanadest liberaalidest, noortest, Tartu pundist, perekond Rosimannusest.

Väidetakse isegi seda, et peaminister Andrus Ansip olevat erakonna juhtimisest kaugele lükatud. Tegelikult on asi palju lihtsam: on üks aju – Michal, Pentus-Rosimannus ja Rosimannus, ka Arto Aas –, kes testib ideid näiteks eile sotsiaalministriks saanud Taavi Rõivase või justiitsministriks saanud Hanno Pevkuri peal. Aga muidugi ka rahandusminister Jürgen Ligi, välisminister Urmas Paeti ja nüüd ka riigikogu majanduskomisjoni esimehe Kaja Kallase peal. Peale nende veel kolm-neli isikut fraktsioonist, mõned omavalitsusjuhid ja piirkondade esindajad.