Kavandatavate majade vahetusse lähedusse jäävate eramajade omanikud märkisid, et nad kaotavad privaatsuse, kui kortermajast avaneb otsevaade nende majja ja aeda.

“Me ei taha, et see ala jääks tühjaks või antaks meile. Me taotleme, et kortermaju ei ehitataks olemasolevate eramute keskele,” ütles elanik Katrin Rohtla. “Ehitagu siia kahekordsed korter- või ridaelamud, nagu paljudes teistes linnaosades on – need sobiksid mahu poolest,” lisas Ivar Sinilaid.

Elukauged ametnikud

2000. aastal kehtestatud detail-planeeringuga nähti ette hoonestamine senisest suuremate kõrgustega: Vuti tänava juurde kolm-neli korrust, Sõpruse puiestee äärde isegi viis-kuus korrust. Elanikud väidavad, et detailplaneeringu kehtestamisel küsiti nõusolekut vaid kerkiva Citymarketi ümbruse elanikelt, uute majade ümbruse elanikke polevat asjasse kaasatud.

Imestatakse, et elanikele nii ebasõbralikud plaanid saavad linnaplaneerimise ametis nii lihtsalt heakskiidu. “Ametnikud ei ole kohapealse eluga üldse kursis,” märkisid mitmed majaomanikud.

Abilinnapea Aivar Reivik märkis, et linnavolikogu kehtestatud üldplaneering näeb ette Kristiine linnaosa ja Lilleküla asumi olulist tihendamist, sest asukohalt on tegemist infrastruktuuridega hästivarustatud piirkonnaga kesklinna lähedal. “Eriti puudutab tihendamine just Sõpruse puiestee äärset vööndit, kuhu üldplaneering lubab rajada ka ettevõtlust,” ütles ta. “Logistiliselt on antud arengusuund hästi põhjendatud,” sõnas Reivik.

Abilinnapea tõdes, et tallegi ei meeldiks, kui keegi tema koduaknast sisse vaataks, kuid täpsustas: “Ma ei jaga seisukohta, et mina ehitasin maja, siis ärgu rohkem keegi siia tulgu. Samuti ei ole vist ühtegi objekti, mille ehitamise vastu naabrid ei oleks.”

Reiviku sõnul on Kristiine linnaosa üldplaneering kavas algatada augustis.