Põhja politseiprefektuuri Lõuna politseiosakond avastas Kristiine Prismas selle aasta 12. juulil alkoholi müügi kahele alaealisele, mille alusel alustati ka väärteomenetlusi. Otsused väärteoasjades jõustusid 29. augustil.

Arvestades väärteomenetluste käigus tunnistajate antud ütlusi, rikkumiste arvu ja lühikest ajavahemikku, mis viitab õigusrikkumiste korduvusele, tegi politsei Tallinna linnavalitsusele ettepaneku kaaluda AS Prisma Peremarketi kaupluselt alkoholi jaemüügi loa ära võtmist. 

Kuna kauplus asub Kristiine linnaosa territooriumil, siis peab linnapea Edgar Savisaare sõnul otsuse tegema linnaosavalitsus ja seda nädala jooksul. 

„Ma arvan, et see otsus peaks tulema vastavalt politsei ettepanekule. Ma toetan seda, et Kristiine Prisma kaupluselt võtta ära müügiluba,“ märkis Savisaar.

Kristiine linnaosa valitsus on seisukohal, et probleem on väga tõsine ja seaduse rikkumine ei tohi karistamata jääda.  Linnaosa valitsus peab otsuse vastu võtma 26. septembriks.

Prisma Peremarket teatas, et alustab juhtumi uurimiseks sisejuurdlust, kuidas sai juhtuda, et kaks 17-aastast noormeest alkoholi osta said.

„Alustasime sisejuurdlust kohe kui saime vastavasisulise kirja Tallinna linnavalitsuselt,” sõnas Kristiine Prisma Peremarketi juhataja Margus Musthallik. „Meie klienditeenindajatel on keelatud müüa alkohoolseid jooke alaealistele ning alkoholi müües tuleb ostjalt küsida dokumenti. Teeme omalt poolt kõik, et taoline rikkumine ei korduks.”