Sotsiaalministeeriumist üleeile Eesti Päevalehele saadetud statistika järgi on kümme sotsiaaltöötajate kasutuses olevat elektriautot läbinud vähemalt 10 000 kilomeetrit. Elektriautosid on riigil aga 507. Ning täpsuse huvides: kahe Harju maakonna elektriauto läbisõit — 10 600 ja 10 310 kilomeetrit – on aastase kasutusaja tulemus. Kaheksa ülejäänud masina läbisõit on kogunenud umbkaudu poole aastaga, sh suurima, 19 100 km läbisõiduga autol, mis on Lümanda valla hoolekandetöötaja Jelena Pšenitšnaja kasutuses. Teise koha tulemus on tervelt 4000 m vähem.

Väikese läbisõidu näitena tõi sotsiaalminister 227 kilomeetrit sõitnud auto. „See tegutseb minule teadaolevalt suletud territooriumil Ämari lennuväljal. Eks see on hinnangu küsimus, kas Ämari lennuvälja teenindades on 227 kilomeetrit vähe või palju. Aga see on üks ja kõige vähem kasutuses olnud elektriauto,” lausus ta.

103 km kuus

Rõivas tõi ka välja, et elektriautod võimaldavad sotsiaaltöötajatel abivajajateni jõuda: „Minu selge veendumus ja ma usun, et mu kolleegid seda jagavad, on see, et need 507 elektriautot, millest 440 kasutavad sotsiaalministeeriumi haldusalas valdavalt sotsiaaltöötajad, need on väga vajalik täiendav võimalus abi osutamiseks.”