Politsei sai esmaspäeval kell 9.05 väljakutse Tallinna kunstigümnaasiumisse, kuna ühe kolmanda klassi poisi isa oli noaga kooli tulnud, sisenenud järeleaitamistundi ja õpetajat ähvardanud, et too tema poega enam ei kiusaks ja eesti keeles rahuldava hinde paneks, kirjutas SL Õhtuleht.

Klassis oli järelvastamisel veel üks laps. Peagi oli algamas ka põhikooli eesti keele ja kirjanduse eksam ning kool oli eksamile minejaid täis.

Olukorrast pildi ette saanud koolidirektor Sults jooksis seifi juurde, haaras isikliku tulirelva, pani vööle ja jooksis mehele järele.

Relvaseaduse kohaselt peab füüsiline isik hoidma relva hoiukohas, mis asub isiku elukohas.

"Ma teadsin, et tal on poolemeetrine nuga, panin endale relva külge," selgitab Sults. "Keegi õpetaja ütles, et ma ei tohi teda maha lasta. Ütlesin, et kui ta mind ründab, siis võin vigaseks lasta küll," meenutas Sults.

Ta tormas mehele järele ja sai koolivärava juures kätte. "Kuna teadsin, et tal on nuga, jäin kolm meetrit eemale," räägib Sults, kes nii palju meest ehmatas, et too läheneda ei julgenud. "Tee üks vaenulik liigutus ja ma ütlen sulle, millise õla ma sul küljest ära lasen!" teatas Sults. Mees lahkus ning Sults kutsus politsei. Koos sõideti teda otsima ning leiti Kopli poe juurest.

"See oli tapariist," näitab nõudlikul toonil rääkiv Sults noatera pikkust. Selgus, et suure teraga noa oli mees püksi peitnud.

Enne, kui politsei mehe ära viis, ütles Sults talle: "Kui sa tuled koolile lähemale kui see aed, siis ma leian sulle 1000 põhjust, et enesekaitseks sind rajalt maha võtta ja viia haiglasse niimoodi, et sind terveks ei ravita."

Tallinna haridusameti teatel korraldatakse vajadusel koolides turvaaudit, et tugevdada turvameetmeid. Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Gerrit Mäesalu sõnul on toimunu asjaolude kontrollimiseks algatatud kriminaalmenetlus ähvardamise paragrahvi tunnustel.