Tänu väljapaistvatele teadmistele ja oskustele pakuti talle elus palju ameteid ja alati ta vastas: „Väga põnev ja ahvatlev, kuid mina olen raadiomees“, seisab ERR-i järelhüüdes.
Hannes Valdma (16.05.1944 - 02.11.2008) talenti oli kätketud kaks ühendamatut valdkonda - muusika ja füüsika. Äärmiselt andeka inimesena suutis ta pärast seda, kui oli teinud valiku füüsika kasuks Tartu Ülikoolis, süveneda õpingutesse Tartu Elleri nimelises muusikakoolis tšello erialal. Selline laiahaardeline anne pidi leidma ainuvõimaliku rakenduse Eesti Raadios, kuhu ta asus tööle juba õpingute ajal.
Helirežissöör Hannes Valdma pühendumus ja töövõime ei tundnud piire, kui asi teda huvitas, ei teinud ta vahet öö ja päeva vahel. Põhjaliku ja metoodilise järjekindlusega õppis ta ise ja koolitas kolleege ning uut helimeeste põlvkonda.
Eesti Raadios alustati stereofooniliste saadetega ja avati kolmas programm ehk Stereoraadio. Siin avanesid Hannes Valdma uued tugevad tahud, tema juhi- ja organisaatorivõimed. Kui stereoheli raadios sai igapäevaseks, hakkas ta tegelema kvadroheliga. Raadiomajast sai kontserdimaja, kus sai üheaegselt kuulata mitut kontserti nii muusikute elavas ettekandes kui kvadroheli ja telepildiga. Kui paljud mäletavad, et Hannes Valdma on vähemalt kolme Tallinnfilmi tiitrites kirjas heliloojana, kui paljud teavad, et talle on Mati Kuulberg pühendanud heliteose pealkirjaga Kvadrokontsert (1979).
Eesti Raadio helirežii omandas neil aegadel nii usaldusväärse taseme, et monopoolne plaadifirma „Melodija“ lubas raadios erandkorras salvestada plaadimaterjali. Hannes Valdma nõudlikkusest räägitakse legende, aga kõige nõudlikum oli ta iseenda vastu. Oma suure erialase lugemuse ja laia silmaringiga võis ta üllatada igat vestluskaaslast, vastupidine oli peaaegu võimatu.
Rahvusringhäälingu tänases keerulises ning tormilises arenguprotsessis oli Hannes Valdma oma kogemuste ja teadmistega absoluutselt asendamatu spetsialist. Raadiomehena, õpetajana, ideede hasartse genereerija ja realiseerijana, seltskonna vaimuka hingena, hea pereisa ja sõprust kalliks pidava inimesena oled Sa, Hannes, asendamatu meile, kes me Sind tundsime.

Hannes Valdma ärasaatmine 8. novembril kell 14.30 Pärnamäe krematooriumis. Buss vana raadiomaja eest väljub kell 14.
Eesti Rahvusringhääling