“Tänane aruteluring lõplikke järeldusi ei teinud, küll olid kõik osalejad nõus, et perspektiivis on erakordselt oluline ETV teise kanali käivitamine, mis oleks oluliseks täienduseks praegusele avalik-õiguslikule programmile,” ütles Jänes kultuuriministeeriumi vahendusel.

Ta lisas, et pärast paari aasta pikkust tõsist ettevalmistust võiks käivituda üldhuvikanal, mis edastab eelkõige uudiseid ja ühiskonnaelusaateid.

Jänese sõnul oli tänase kohtumise eesmärk mõelda võimalike lahendusvariantide peale, mis võiks aidata Eesti elanike infovälju lähendada.

“Kuigi kriisiolukorras oli efektiivsema infojagamise teema kultuuriministri vastutada, läheb teatepulk nüüd üle eelkõige ringhäälingujuhtidele,” ütles minister.

Eesti Raadio juhi Margus Allikmaa sõnul on lisakanal vajalik, et avalik-õigusliku ringhäälingu mõjuosa tulevikus ei väheneks, kuivõrd tema hinnangul tooks praeguse programmi muukeelse osa suurendamine sellise muutuse endaga kaasa.

Vene Teatri lavastaja Eduard Toman arvas, et uue kanali programmi võiks koostada nii, et see paeluks nii eesti- kui venekeelseid vaatajaid.

Ümarlaual osalenud käisid välja idee, et kuna aprillisündmused suurendasid venekeelse elanikkonna huvi ja vastuvõtlikkust kohalike uudiste suhtes, aga ETV teine kanal alustaks tööd alles mõne aasta pärast, võiks kaaluda juba olemasolevate kanalite aktiivsemat kasutamist.

Minister tunnustas nädal tagasi sündinud venekeelset ETV uudisteportaali novosti.etv24.ee, mis on eri kanalite panust ühendades osutunud populaarseks ja vajalikuks infoallikaks.

Kohtumisel osalesid lisaks ministrile veel ETV juhatuse esimees Ainar Ruussaar, ER juhatuse esimees Margus Allikmaa, ajakirjanikud Pavel Ivanov, Aleksandr Zukerman ja Mihhail Vladislavlev, Eesti Kunstiakadeemia professor David Vseviov, Vene Teatri lavastaja Eduard Toman, kultuurikorraldajad Aleksandr Iljin ja Svetlana Jantšek ning kultuuriministeeriumi meedia- ja autoriõiguse osakonna juhataja Peeter Sookruus.