Protestiaktsiooni toetava UNICEF-i direktor Toomas Palu tõdes, et lastel ei ole enam vanalinnas kohta, kus olla. "Teistes linnaosades on veel midagi, kuid vanalinnas on kõik ronimisekohad maha lammutatud ja äripindadeks antud," kinnitas Palu.

"Terve vanalinn on täis baare ja Raekoja platsilgi on suvel ainult õlleputkad. Miks ei võiks seal olla ka üks jäätisekohvik, kus lapsega saaks olla," küsis UNICEF-i direktor.

Protestimarsi peakorraldaja Katrin Jalakas osaühingust EV-Media ütles, et osaühing viis läbi ka küsitluse, et teada saada laste arvamust vanalinna kohta. Lapsed leidsid, et vanalinnas on liiga palju baare ja joodikuid ning liiga vähe kohti, kus saab mängida.

Jalakase sõnul algab protestimarss kas Kaarli puiestee puude alt või Vabaduse väljakult kell 12. Edasi minnakse üle Harju mäe Hirveparki, kus Kesklinna valitsus avab sümboolse lastepingi.

"Loodame, et selle pingi kõrvale rajavad firmad või eraisikud üha uued atraktsioonid ja see koht muutub laste päris oma kohaks, kus nad on alati oodatud," rääkis Jalakas. "Hirvepargist võiks nii pika peale saada lastepark."

Hirvepargist minnakse Kodulinna maja õuele, kus toimub vaatemäng, ja edasi Raekoja platsile. "õpetajate majas korraldame laste joonistusvõistluse, kus nad saavad välja pakkuda, milline peaks olema vanalinn," ütles Jalakas. Joonistusi vanalinna kohta korjatakse ka teistelt linnalastelt, kes ei osale protestimarsis.

Peakorraldaja ei osanud veel öelda, kui palju lapsi protestimarsile tuleb. "Laste huvi on praegu suur, kuid kui palju neist kohale tuleb, selgub alles viimasel hetkel," ütles Jalakas, lisades, et protestimarsiga võib ühineda 100 või ka 1000 last.

Peakorraldaja ütles, et laste protestimarss tuleb kindlasti rõõmsatujuline ja seetõttu oodatakse lapsi üritusele lausa kostüümides.

Laste protestiüritust toetab peale UNICEF-i ka Lastefond.

MARIKA RAISKI