Politsei on hetkel menetlemas mitmeid juhtumeid, kus Lasnamäe territooriumil on alaealistel õnnestunud lunastada enesele kauplustest vägijooke, mis on tõsine rikkumine.

Lasnamäe linnaosa avalike suhete nõunik ütles Päevaleht Online`ile, et suure tõenäosusega jäävad menetluse lõppedes alkoholimüügiloast ilma kaks väikepoodi.

Linnaosa vanema Kalle Klandorfi sõnul ei saa alaealiste alkoholitarvitamisega võideldes teha kompromisse: „Me toetame täielikult Kristiine linnaosa otsust jätta Kristiine Prisma kauplus ilma alkoholimüügiloast, sest hoolimata nii mõnegi poliitiku muretusest, on alaealiste alkoholitarvitamine tõsine probleem ning kaubandusettevõtet ning müüjat, kes sellele kaasa aitab, tuleb karmilt karistada”.

Alkoholiseaduse seletuskirjas on viidatud, et mida nooremalt hakkab inimene tarvitama alkoholi, seda tõsisem on sellest tulenev oht tema elule ja tervisele. Noortel inimestel on organismi alkoholitaluvus madal ning mürgistused tekivad kergelt. Regulaarselt alkoholi pruukiv alaealine seab juba tõsisesse ohtu oma vaimse ja füüsilise tervise.

Kolmapäeval jäi juulis kahele 17-aastasele noorele õlut müünud Kristiine Prisma pooleks aastaks alkoholimüügiloast ilma. Pärast seda võib pood luba uuesti taotleda. Ettepaneku selleks tegi linnale politsei. Kristiine Prisma kaebas linna otsuse Tallinna halduskohtusse, milles nõuab keelu kehtestamise korralduse tühistamist. Aluseks võttis Prisma õigusliku analüüsi, mis näitas, et karistus antud rikkumise eest on ebaproportsionaalselt suur.

Prisma taotles kohtult ka luba kuni istungini alkoholi müüa, kuid enne kui mingit otsust pole tulnud, täidab kauplus linnaosavalitsuse korraldust ja poes alkoholi ei müü.