Riia linnapeaks on tõusnud populistlik venelane Ušakovs, ja kes teab, kas pealinna juhtimine kunagi veel lätlaste kätte satub. Nirud lood on sealpool sood. Ent ma ei lähe lätlastele külla nende hädasid nina alla hõõruma. Otsustan 42-aastasele Valdis Dombrovskisele korraldada hoopis mängu „Uhke Läti üle!”. Pärast paari sissejuhatavat küsimust endine peaminister nõustubki.

••27. novembril läksite president Bērziņši juurde lahkumisavaldusega ja väljusite tema kabinetist niiskete silmadega. Minu läti sõbrad ei saanud aru: millest see emotsioon?

Maxima tragöödia oma 54 hukkunuga tegi tagasiastumise hetke emotsionaalseks. Võimust loobumine aga on asi, mis minuga tõenäoliselt juhtub üks kord elus. Arvan ka, et tagasiastumisega vähenesid minu šansid liikuda edasi kõrgele kohale Euroopa Komisjonis. Nagu kuulnud olete, räägitakse mõnes ringkonnas minust isegi kui Euroopa Komisjoni presidendi kandidaadist Barroso järel. Ma ei võta seda tõsiselt.

Loe edasi, kuidas Dombrovskis Lätis lokkavat korruptsiooni ohjeldada püüdis, millised on tema šansid saada Euroopa komisjoni presidendiks ning kus peituvad tema Eesti juured.