„Ma ei näe lavakunstikoolis mingit võimuvaakumit,” ütles akadeemia õppe- ja teadusprorektor Margus Pärtlas ja lisas, et koolis kulgeb õppetöö hästi. Sama väitis olude sunnil juhataja kohuste täitmist jätkav Ingo Normet. „Vanemat kursust juhendab meil Elmo Nüganen, nooremaga alustas Tiit Ojasoo. Ma ei näe tekkinud olukorras mingeid suuri probleeme, kuigi lõputult ma kooli juhatajana jätkata ei taha. Oleks ma tahtnud jätkata, oleksin avalikul konkursil kandideerinud.”

Tormama ei hakka

Margus Pärtlase sõnul pole praegu põhjust tormata. „Rektor asub konsultatsioonidesse teatriringkondadega ja langetab siis otsuse. Praegu ei ole teada, kas kuulutatakse välja uus avalik konkurss või kinnitab rektor uue lavakunstikooli juhataja ametisse käskkirjaga. Sel juhul on uus juhataja ametis kuni kolm aastat. Praegu on semester alanud ja enne semestri lõppu vaevalt et midagi juhtub.”

Et Hendrik Toompere loobub lavakunstikooli juhataja ametist, kuhu ta valiti kevadel, sai teatavaks eile. Veidi enne õppetöö algust esitas Toompere akadeemia rektorile vastavasisulise avalduse. Toompere on avalikkusele oma otsust põhjendanud hõivatusega teatris. Tal oli eilegi Draamateatris kaks proovi Andrus Ki­viräha uue näitemänguga „Neeg­ri vabastamine kõrgel kunstilisel tasemel” ja kommentaari küsimiseks teda kätte saada ei õnnestunud. Ka on tal sel hooajal kavas suurem Shakespeare’i loomingul põhinev lavastus. Shakespeare’i „Torm” valmis tal suve hakul Rakvere teatris.

Margus Pärtlasele ei meenu, et varem oleks olulise akadeemilise üksuse juhiks valitud ini­mene loobunud enne ametisse astumist. Samal ajal möönis ta, et tegemist on keerulise ametikohaga, kus peaks olema loominguliselt tegev inimene, kellele langeb suur administratiivse töö koormus. Uue juhi leidmist ei peeta aga sugugi lootusetuks ei akadeemia juhtkonna seas ega koolis endas.