Pidulikul tseremoonial avati ka Mare Mikofi tehtud bareljeef ja Peeter Lauritsa loodud pannoo.

Sündmusel viibisid Lennart Meri lesk Helle Meri ja tütar Tuule. Samuti avaldas oma kohalolekuga suurmehele austust praegune president Toomas Hendrik Ilves koos abikaasa Evelin Ilvesega.

„Lennart Meri nime andmisega Tallinna lennujaamale väljendame austust Eesti vabariigile, meie ajaloole ja demokraatlikele väärtustele,” ütles president Ilves eile keskpäeval Tallinna lennujaamas toimunud tseremoonial.

„Riigina käitumise osa on ka oma ajaloo suurkujude austamine ja väärikas mälestamine,” sõnas president. „Soovin siinkohal tänada ajakirjanik Argo Ideoni, kes tegi esimesena ettepanku anda Tallinna lennujaamale Lennart Meri nimi.”

Riigipea meenutas, et Lennart Meri oli suur rännumees ning lisas: „Iga rändaja soovib alustada ja lõpetada oma reisi turvaliselt ja hea tundega. Seetõttu on väga loomulik, et Tallinna lennujaam on saanud nime inimeselt, kes nautis teel olemist, kohtumist teistsuguste inimeste ja kultuuridega.”

Lennart Meri sünniaastapäeva tähistamiseks toimusid üritused mitmel pool Eestis. Tallinnas algas eile teisipäevani kestev Lennart Meri mälestuskonverents, millest teiste hulgas võtavad osa Rootsi peaminister Carl Bildt ja endine Vladimir Putini majandusnõunik Andrei Illarionov.