„Eestis leidub selliseid inimesi, kes sobiksid ametisse. Iseasi on muidugi see, mida Norra kapital (Kalevi ostnud Orkla – toim.) mõtleb. Nende pea sisse me ei näe,“ ütles Lepik.

„Sageli selliste ostude puhul tahab uus omanik selgelt oma käekirja kehtestada. Siis vaadatakse, kas endine juht selleks sobib,“ lisas ta.

„See on täiesti normaalne, et toimub juhatuses toimuvad muutused pärast omaniku vahetust. Endise ja praeguse omaniku käekirjas on päris suur vahe,“ rääkis Lepik.

Praegu on tema hinnangul keeruline spekuleerida selle üle, kui palju hakatakse Kalevit juhtima Norrast ning kui palju jääb sõnaõigust siinsele juhtkonnale, sõltub eelkõige omaniku käekirjast ning visioonist.

Lepik nentis, et praegu leidub üldiselt märke Skandinaavia kapitali Eestisse voolamise kohta.

„Skandinaavia raha vaatab küll Eesti poole. Paljud Eesti ettevõtjad raskuses ning Skandinaavia kapital kasutab võimalust ja võtab kontrolli nende üle,“ lisas ta.

Ka olemasolevates ettevõtetes näiteks pankades võib Lepiku sõnul täheldada suundumust, et Skandinaavia kapital kasutab kriisi enda sõnaõiguse suurendamiseks.