Kääridega arstide-õdede palga kallale minna - see pole rahandusministri töö ega ülesanne, märkis Ligi, küll aga on ta seda meelt, et mõne aasta eest peetud läbirääkimistel pressiti streigi ähvardusel välja liiga kõrged palganumbrid ja nüüd on haigekassa hädas, vahendas ERR-i uudisteportaal "Aktuaalset kaamerat".

Ligi lisas, et õnneks ei dubleerita enam üksteist aparatuuri ostmisel. "Küll aga hakkas vahepeal meditsiinikuludes kasvama palga osa liigselt - see ei ole ju väga innovaatiline. Arstide palk - umbes kaks Eesti keskmist - on päris paras rahvusvaheline tase."

"Arsti miinimumpalk, mis ta kindlasti praegu kätte peab saama, on natuke alla 19 000 krooni. Bruto. Südamerahustuseks rahandusminister Ligile ja võib-olla ka teistele inimestele ütlen seda, et meditsiinis on palgad vähenenud sel aastal üle kümne protsendi kindlasti," rääkis arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa.

Kui haiglate liit esitab oma ettepanekud 28. septembriks, siis arstide liit on oma ettepaneku juba välja käinud: haigekassa kohustuslikku reservi mitte puutuda, küll aga järgmisel neljal aastal täies ulatuses ära kasutada kolm miljardit jaotamata kasumit ehk varasematel aastatel korjatud ravikindlustusmaks.