„Tänavu detsembris on hukkunud liiklusõnnetustes üheksa inimest, mullu samal perioodil hukkus viis inimest,“ ütles politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna politseidirektor Tarmo Miilits Päevaleht Online’le.
Liiklusõnnetusi ei põhjusta Miilitsa sõnul rasked teeolud, vaid teeoludele mittevastav sõidukiirus, valed sõiduvõtted ja turvavarustuse mittekasutamine.

Politsei tuletab autojuhtidele meelde, et nad hoiaksid lumesajus auto klaasid, kojamehed ja tuled puhtana. Jalakäijatele paneb politsei südamele, et nad oleksid ülekäiguradadel äärmiselt ettevaatlikud ja kannaksid kindlasti helkurit.

Kuna tee- ja ilmaolud on talvised, siis tuleb Miilitsa sõnul autojuhtidel sellega arvestada sõidukiiruse ja -võtete valikul. „Teed ja tänavad võivad kohati olla väga libedad ning pidurdusteekond tavapärasest pikem. Olge tähelepanelikud, arvestage teiste liiklejatega ja olge valmis ootamatusteks,“ lisas Miilits.

Eesmärk alla saja hukkunu aastas

Veidi vähem kui nädal tagasi avaldas maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkko lootust, et tänavu võiks liikluses hukkunute arv jääda alla saja. Eesmärk, et liiklusõnnetutes hukkunute arv aastas jääks alla saja, oli maanteeameti peadirektori sõnul püstitatud 2015. aastaks ja tegelik eesmärk peaks olema null, nagu see on näiteks Norras, kuid kahjuks ei saavutata seda kunagi.