Eesti Liikluskindlustuse Fond kogub pilootprojekti raames kõigi kindlustusseltsides registreeritud liiklusõnnetuste koordinaate, et olla abiks projekteerijatele ja maanteeametile teedevõrgu ohutumaks muutmisel.
Kahjuennetuse valdkonna juhi Erik Ernitsa sõnul kogutakse andmeid mullu septembri lõpust ning ühe või teise piirkonna liiklusohtlikkuse kohta adekvaatsete järelduste tegemiseks on neid veel liiga napilt.
Pilootprojektis on seitsme kuuga kirja pandud umbes 10 000 kahjujuhtumi koordinaadid. “Selline nähtus nagu kõikehõlmav liiklusõnnetuste andmekogu on isegi Euroopas unikaalne,” ütles projekti peamine eestvedaja Ernits.
Andmete kogumisel on abiks kõik Eesti kindlustusseltside kahjukäsitlejad, kes avariide kohta materjali koostades kasutavad fondi infosüsteemi. Andmebaasi kantakse niihästi õnnetuse toimumiskoht, asjaolud kui ka tagajärjed.
Ernits võrdles, et kui politseistatistikasse jõuavad aastas umbes 3000 liiklusõnnetuse andmed, siis kindlustusseltsid registreerisid mullu 38 052 õnnetust. Maanteeamet analüüsib üksnes hukkunute ja vigastatutega liiklusõnnetusi, fondi andmekogu võimaldab analüüsi haarata ka kannatanuteta õnnetused.

Pikemalt loe homsest Eesti Päevalehest.