„Andmekaitse inspektsioon hindab distsiplinaarjuurdluse kokkuvõtte dokumenti ja annab hinnangu sellele, millised piirangud sellele dokumendile kehtivad,” vastas Ottokar Eesti Päevalehe küsimusele, kas ta on andmekaitse inspektsiooni kaebuse esitanud.

„Jah, Ottokar on pöördunud distsiplinaarmenetluse avaldamise osas andmekaitse inspektsiooni,” tunnistas ka politsei- ja piirivalveameti avalike suhete juht Martin Luige, soovimata teemat rohkem kommenteerida.

Lisaks vaidleb Ottokar vastu otsusele viia ta karistuseks sunniviisiliselt tööle arestimajja.

Eesti Päevaleht palus Ottokaril vastata mitmele küsimusele, mis puudutavad taatlemata kiirusmõõturiga tehtud trahvidest alguse saanud skandaali. Näiteks viitasime sellele, et juhtunus on võtnud vastutuse nii PPA peadirektor Raivo Küüt, nüüd juba endine Ida prefekt Aldis Alus ja ka Ida prefektuuri korrakaitsebüroo juht Tarmo Tammiste ja küsisime, kas ja kui, siis miks ei näe Ottokar juhtunu osas endal mingisugust süüd.

Aldis Alus on Eesti Päevalehele öelnud, et Ottokar ei tunne endal mingisugust süüd. „See mees ei saa üldse aru, et tema oleks midagi valesti teinud,” on ka mitu teist politseinikku Eesti Päevalehele nentinud.