Peale 2005. aasta valimisi määrati Merzinile 5000 krooni suurune hüvitis isikliku auto kasutamiseks. Hüvitise tõttu peab linn maksma ka 3000 krooni kuus erisoodustusmaksu. Kokku teeb see 104 000 krooni. Merzin on ise seni kätte saanud 65 000.

Sotsiaaldemokraadist linnavolikogu liikme Hannes Rummi sõnul selline otsus tavatu, kuna hüvitisi makstakse tavaliselt linnapeale või linnaosavanematele, kuid mitte kunagi volikogu kantselei juhatajale, kellel erilisi ametisõite polegi vaja teha. Eriti arusaamatuks teeb loo tõsiasi, et Merzinil pole juhiluba.

“On täiesti arusaamatu, miks maksab Tallinna linn isikliku sõiduauto kasutamise hüvitust inimesele, kellel teadaolevalt puudub juhiluba. See tundub olevat lihtsalt kantselei juhatajale palgalisa maksmine põhimõttel “juriidiliselt on kõik korrektne”,” kommenteeris Rumm Päevaleht Online’ile.


„Jokitamisele viitab see, et ükski volikogu kantselei juhataja pole varem sõiduauto kasutamiseks hüvitist saanud ning tegelikult on ka Merzin kasutanud ametisõitude tegemiseks hoopis linnavolikogu ametiautosid. Ehk siis võtnud välja hüvitise ja lasknud ennast ikka linna kulul sõidutada,” rääkis Rumm.

”Päris kummaline on ka see, et linnavolikogu kantselei juhataja on suutnud sõita kuus 5000 krooni eest, kuigi tema tööülesanded viivad teda põhiliselt ainult Vana-Viru tänavalt Vabaduse väljakule. Sellel marsruudil 5000 krooni kulutamiseks peaks sõitma volikogust linnavalitsusse ja tagasi kuus kuni seitse korda päevas.”


Merzini autokompensatsiooni küsimus tuleb arutlusele ka homsel revisjoni komisjoni koosolekul. Eelmisel esmaspäeval toimunud koosolekul soovis keskerakondlane Elmar Sepp küsimuse arutelu edasi lükata, kuni tema erakonnakaaslane ja linnavolikogu kantselei juhataja Hilja-Anne Merzin saab isiklikult koosolekule tulla. Rummi sõnul on ka varem tulnud ette olukordi, kus selliste võtetega on teemat viis-kuus korda arutatud ning seejärel paari kuu kaugusele edasi lükatud. Seetõttu avaldas ta lootust, et Merzin siiski homme isiklikult kohale tuleb.

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut antud teemat kohe kommenteerida ei soovinud, vaid lubas seda järgmisel nädalal kirjalikult teha.