Kristiine linnaosa valitsus vaidlustas eile kohtu määruse lubada alaealistele alkoholi müünud Kristiine Prismal jätkata kohtuvaidluse ajal alkoholimüüki.

Linnaosavalitus esitas eile kohtule määruskaebuse seoses halduskohtu seisukohaga lubada Kristiine Prismal jätkata kohtuvaidluse ajal alkoholimüüki.

“Ühiskonnal ja selle liikmetel peab olema kindlustunne, et seadusi täidetakse ja alaealistele alkoholi ei müüda. Prisma on seda kindlustunnet rikkunud ning on ebausaldusväärne, sest alaealistele müüdi korduvalt alkoholi,” teatas linnaosavalitsus oma avalduses.

Kristiine linnaosa valitsuse hinnangul on lubamatu, et kohus eelistab ettevõtja majanduslikke huve alaealistele alkoholi kättesaadavuse vähendamise ja välistamise eesmärgile ning rahva tervisele, avalikule korrale ja sellele, et igal õigusrikkumisel peab olema tagajärg.

“Kohtu seisukoha aktsepteerimine esialgse õiguskaitse kohaldamisel, kus õigusrikkumisele koheseid ja vältimatuid sisulisi tagajärgi ei järgne, muudab alaealiste poolt alkoholi kättesaadavuse vähendamise ja vältimise poliitika sisutühjaks ning hambutuks,” leiab Kristiine linnaosa valitsus.