Ülemiste ja Russalka ristmikul algab ümberehitus, Vene kultuurikeskus läbib kapitaalremondi, põnnid saavad 450 lasteaiakohta ja Sõpruse kino ette kerkib purskkaev – need on vaid mõned linna järgmise aasta plaanid.

Tallinna linnakantselei finantsdirektori Katrin Kendra sõnul on linna ametiasutustest järgmise aasta eelarve projektid saabunud ning esmaspäeva õhtuks paneb finantsteenistus nende põhjal kokku esimese koondi. Ajakava järgi annab linnavalitsus läbi vaieldud eelarveprojekti novembri lõpus volikogule, kus see jõulude eel vastu võetakse.

Keskkonnaamet tahab suurema investeeringuna järgmisel aastal valmis ehitada botaanikaaia uue kasvuhoone Hiina-Jaapani aia ning Austraalia ja Vahemere maade kollektsiooni tarvis, samuti avada koolitundide pidamiseks loodusmaja.


Raha õpetajate palgatõusuks


Loodusmaja valmib ka Aegna saarel. Rahumäe kalmistule on oodata infoviitasid, Pärnamäe ja Liiva kalmistu saavad veevarustussüsteemi, Liiva kalmistul algab ka uue osa ehitus.  

Täiesti uus on keskkonnaameti juhataja Tõnu Tuppitsa sõnul projekt “Lastepark igasse linnaossa”. Mustamäe Männi pargi eeskujul on igasse linnaossa kavas rajada mängukoht, kus jaguks tegevust 1–18-aastastele, aga ka puuetega lastele ja vanematele.

Kultuuriväärtuste amet taotleb 38 miljonit krooni Mere puiesteel asuva Vene kultuurikeskuse kapitaalremondiks.

Lauluväljakul on 40 miljoni krooni eest riigiga kahasse kavas teha korda raadiotorn, rekonstrueerida ladudekompleks, ehitada väravamaja ja varustada kaarealune uue hüdroisolatsiooniga. Kadrioru pargis algab muinsuskaitsealuse lastepaviljoni remont, et rajada sellesse lastemuuseum, kuhu ei tule nukkudega vitriine, selle asemel antakse traditsioone lastele edasi laulude-mängude kaudu.


Haridusamet on investeeringusoovina kirja pannud õpetajate palgatõusu, 450 lasteaiakoha loomise, hariduslike tugiteenuste tagamise koolides ning lasteaedade remontimise prioriteedina katuste, tehno- ja elektrisüsteemide uuendamise.

Kopsaka soovinimekirja läkitas finantsteenistusse kommunaalamet, kes tahab järgmisel aastal senisest enam panustada Õismäe, Mustamäe ja Lasnamäe sisekvartalite teeremonti. “Oleme kvartalisiseseid teid teinud 10 miljoni krooni eest aastas, see summa tuleks saada viie- kuni seitsmekordseks,” ütles ameti juhataja Ain Valdmann.

Algab Ülemiste ja Russalka ristmiku ümberehitus, kapitaalselt tahab kommunaalamet lasta remontida Nõmme tee Linnu teeni ja Männiku tee linna piirini, täie hooga jätkub Tehnika ja Veerenni teeühenduse ehitus. Silmatorkavamatest ettevõtmistest on järgmisel aastal kavas alustada Raekoja platsi rekonstrueerimist, samuti teha Kadrioru pargis korda Peeter I maja ümbrus, valmistada Kalamaja kalmistupargi tarvis ette põneva purskkaevu projekt ja rajada purskkaev Sõpruse kino ette.