Linna osa moodustab sellest 20 miljonit krooni, riigi osa 10 miljonit. Sellega jäi nii linna kui ka riigi toetus kultuuripealinnale plaanitust poole väiksemaks, sest enne möödunud aasta lõppu oli juttu riigi eraldatavast 20 miljonist kroonist ning linnalt 41miljonist.

Ülejäänud rahastus tuleb Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse, Mitte-eestlaste Integratsiooni SA, Euroopa Vabatahtlike Teenistuse, Interregi programmi ja toetajate käest ning müügitulust. Lisandub ka Mercouri preemia 1,5 miljonit eurot, mille saamine selgub kevadel.

Mercouri preemia on kultuuripealinnade liikumist ellu viiva Euroopa Komisjoni otsetoetus, mille suurus kõigile kultuuripealinnadele on võrdne.

Mikko Fritze kõrval teine SA Tallinn 2011 juhatuse liige Jaanus Mutli sõnas, et minimaalsed tänavused plaanid peaksid olema teostatavad ka niivõrd suures mahus vähendatud eelarvega, ja tõrjus kuuldusi, nagu oleks mõni suurem projekt otseselt ohus.

Uued ametikohad

„Samal ajal peame ikkagi etteruttavalt arvestama sellega, et 2011. aastaks nõuavad paljud projektid tänavusest veelgi suuremaid kulutusi,” lisas ta. Tänavusest eelarvest moodustavad programmikulud 20,6 miljonit krooni, tulevaks aastaks on neid plaanitud ligi 100 miljonit.

Mikko Fritze tegevust juhatuse liikmena ega ka selle kohta tehtud sisekontrolli tulemusi nõukogu istungil ei arutatud. Küll kiitis nõukogu heaks struktuurimuudatuse ehk sihtasutusel on võimalik tööle võtta neli inimest nii turundus- ja kommunikatsiooni- kui ka programmiosakonda.