„Reiljani väljendid on uskumatult jõhkrad mu lähedaste suhtes. Võibolla peaks politsei Villu Reiljani üle kuulama, ehk tal on süütajate isikud teada,” ütles Hans H. Luik Päevaleht Online´ile.

Rahvaliidu esimees Villu Reiljan ütles möödunud nädalal Jõgevamaa Voore valijatega kohtudes, et kolm süütepudelirünnakut Hans H Luige lähedaste vastu on põhjendatud sellega, et Luik on elus nii palju kurja teinud. „Ei maksa imestada, kui talle seda vastatakse," ütles Reiljan.

Reiljan kinnitas öeldut ka Eesti Päevaleht Online'ile, märkides, et Luige lähedaste ründamise taga võivad olla kinnisvaratülid ja nädalalehes Eesti Ekspress ilmunud „selgelt kallutatud ning ebaobjektiivsed artiklid, mis on paljudele inimestele kurja teinud”.

Luige sõnul ei pane tsiviliseeritud inimene ühele kaalule vaba arvamusavaldust ja isikuvastast kriminaalkuritegu.

„Lähen just haiglasse Tiit Maidret vaatama. Võtan Rahvaliidu esimehe sõnadega väljatrüki haiglasse kaasa, et Tiiduga oma jahmatust jagada. Kas keegi tõesti arvab et inimeste kodude põletamine öösiti on kohane reaktsioon, kui mõni ajaleheartikkel ei meeldi,” lausus Luik.

„Kui leebes toonis peaks Reiljani arvates siis kajastama suurte maalahmakate pooleldi tasuta jaotamist oma sõpradele, usutavasti pistise eest?” viitas Luik Reiljani alluvate kahtlaste tehingute kajastamisele Ekspressis.

Reformierakonna tipp-poliitik Rein Lang soovitas Rahvaliidu juhi Villu Reiljani väljaütlemisi kommenteerides tal arsti juurde pöörduda, Isamaaliidu ja Res Publica ühe juhtpoliitiku Juhan Partsi arvates peaks Reiljan vabandama.

Ka Partsi hinnangust võib välja lugeda, et Reiljani avaldus võib olla seotud maatehingute kajastamisega Ekspressis. "Reiljan peaks kas poliiitikast lahkuma või avaldama kogu tõe maavahetustehingute osas ja vabandama selliste väljaütlemiste eest, mitte lollitama Eesti rahvast, kõige vähem Voorel," lausus Parts.

Riigikogu Rahvaliidu fraktsiooni liikmed Villu Reiljan, Mai Treial, Jaak Allik, Margi Ein, Toomas Alatalu ja Mati Kepp ning regionaalminister Jaan Õunapuu olid 28. ja 29. novembril ringsõidul Jõgevamaal Voorel, kus nad kohtusid omavalitsustegelaste, haridustöötajate, ettevõtjate ja kohaliku rahvaga.

Rahvaliidu esimees Villu Reiljan taandus hiljuti keskkonnaministri kohalt, kuna tema alluvad tegelesid prokuratuuri hinnangul ebaseaduslike maatehingutega, millega riik sai kümneid miljoneid kroone kahju.