Esimese ohvri nõudis libe tee juba öösel pärast kella kahte, kui Pärnus Papiniidu sillal põrkasid kokku vastassuunavööndisse kaldunud haagisega veoauto Renault Premium ja Audi A4. Sündmuskohal hukkus Audi roolis olnud 22-aastane Risto, liiklusõnnetuse täpsemate asjaolude uurimiseks alustati kriminaalmenetlust.

Viis korda rohkem õnnetusi

Hommikul veidi pärast kella seitset tabas valus hoop ka reisijate veoga tegelevat ettevõtet Hansabuss, kui Riiast Tallinna teel olnud liinibuss sattus metsa vahelt lagedale kurvi jõudes tuulekoridori. Kuna Riiast paarikümne kilomeetri kaugusele jäänud õnnetuskohas oli tee libe, kandis tugev tuuleiil bussi teelt välja kraavi ning bussis hukkus Hansabussi 23-aastane töötaja Oksana. Läti politsei alustas juhtunu uurimiseks juurdlust.

Ilmar Kahro Eesti politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuurist tõi talvemaruga kaasnenud segadust iseloomustades välja, et kui tavaolukorras on hommikuse tipptunni ajal politseil tegemist kümmekonna plekimõlkimisega, siis eile hommikul registreeriti liiklusõnnetusi Tallinnas ja selle ümbruses üle viiekümne. „Inimvigastatustega liiklusõnnetusi oli siiski vaid üks, mis juhtus kella kaheksa paiku Peterburi teel enne Jägala juga, kui sõiduauto Subaru põrkas rekkaga kokku ja viieaastane laps viidi haiglasse,” sõnas Kahro. „Valdavalt oli tegu kergemate õnnetustega – sõidukid libisesid kas vastu teist autot, teepiiret või siis teelt kraavi.”