Mainori kõrgkool ei saanud kõrghariduse hindamise nõukogult (KHN) teist korda üksnes nimetuse tõttu rakenduspsühholoogia õppekava akrediteeringut, kuid asub asja lahendama õppekavale uue nime andmise ja sellele koolitusloa taotlemisega.

KHN jäi neljapäeval aasta lõpus tehtud otsuse juurde mitte anda akrediteeringut kooli rakenduspsühholoogia õppekavale, kus õpib 800 üliõpilast.

Nõukogu sekretär Hillar Bauman kinnitas, et kuigi õppekava kvaliteedile etteheiteid ei olnud, sai taas põhjuseks õppekava nime ja sisu lahknevus: ekspertkomisjoni hinnangul on tegu pigem personalijuhtide koolitusega.

Õppekava jagatakse kaheks

Kool on aga juba otsustanud õppekava ümber nimetada. Samuti jagatakse õppekava kaheks: personalijuhtimiseks ja teenindusjuhtimiseks. Haridusministeeriumilt loodetakse koolitusluba kätte saada lähiajal, seega saavad uued sisseastujad sügisel õppetööga alustada. Uue nimetusega õppekava saadetakse taas kord akrediteerimisele järgmisel kevadel.

Kõrgkooli rakenduspsühholoogia 800 üliõpilast on eelmisest sügisest, kui KHN tegi esimest korda otsuse õppekava nimetuse tõttu mitte akrediteerida, edasi õppinud teadmisega, et nad võivad jääda ilma riiklikust diplomist. “Õppekvaliteedile anti positiivne hinnang, sisuliselt on olukord selline juriidiliste probleemide pärast,” kahetses rakenduspsühholoogia instituudi direktor Eneken Titov, kes kinnitas, et kõik õpilased saavad lubatud riiklikud diplomid.