“Minule siin meeldib, väga ilus loodus. Hea on vaadata, kui ilusaks saab siin pärast töö lõpetamist ja mäletad, kuidas tulid hommikul ja kõik oli prügi täis – näed oma töö tulemust,” räägib Aleksandra Smirnova (15).

“Mulle meeldib, et on võimalik uute inimestega tutvuda,” lisab Svetlana Japukova (16). “Tulin, et oleks tegevust. Suvi on käes, kodus pole niisama mõtet aknast välja vaadata.” Mulluse teenistusega jäi ta rahule. “Mulle polegi raha nii tähtis, vaid see, et saaks uusi sõpru ja midagi teha.”

Kõik töökad noored kinnitavad, et on malevast leidnud juba palju sõpru. Mitmed on samas rühmas juba teist aastat.

Regina Bolotnikova (13) ja Julia Astahhova (14) tunnistavad, et ka raha pole töötegemise juures väheoluline. Siiani on nad tööga rahul ja usuvad, et kolm nädalat möödub kiiresti.

Pargijuht usaldab malevlasi

Kahekümne noorega koos askeldab rühmajuht Irina Kevel, Männiku noortekeskuse koordinaator, kes juhendab Kadriorus noorte tööd kolmandat suve. Kadrioru pargi juht Ain Järve usaldab tema käe all töötavaid lapsi väga, räägib ta uhkusega hääles.

Malevasse tulnud on usinad töötegijad. “Nad teevad neli tundi kõvasti tööd ja on kell 13 vahel nii väsinud, et ei tahagi pärast enam kuskile minna.

Kui tööpäevajärgne kultuuriprogramm on täiesti vabatahtlik, siis tööle minemata jätta põhjuseta ei tohi. “Neil on sõlmitud töölepingud, see on täiskasvanuelu,” noogutab Kevel.

Eile ei ilmunud aga kaks poissi tööle. “Homne päev näitab, mis nendest saab. Kui nad üldse enam ei tule, on hoopis teine asi, aga kui tulevad – siis räägin nendega tõsiselt,” ütleb Kevel.

Kadrioru parki haldav linnaasutus annab malevlastele tööd juba mitmendat aastat ja mitte moepärast. “Kadrioru pargil endal on vähe töötajaid, seetõttu arvestatakse noorte tööga palju,” kinnitab rühmajuht. Nii tekitab kahe poisi puudumine raskusi ka kaaslastele. “Peaaednikul oli planeeritud, et täna teeb viis poissi seda tööd, aga tuli kolm. Nüüd nad peavad kolmekesi ära tegema…” Malevlastele makstakse tunnitasu 15.90 krooni.