"Kui Villu Reiljan peaks kohtus pistisevõtmises jääma süüdi, siis ta peab lahkuma nii riigikogust kui ka erakonnast," ütles Jaanus Marrandi online-intervjuus Päevaleht Online'i lugejatele.

Marrandi märkis, et õigust mõistab õigusriigis siiki kohus ja ka erakond ootab kohtulahendit.

Kommenteerides Villu Reiljani miljonilaenu erakondade suurrahastaja Urmas Sõõrumaa firmalt U.S. Invest, ütles Marrandi, et loomulikult oleks läbipaistvam ja selgem, kui laenu võetakse pangast.

"Villu Reiljan võttis laenu Urmas Sõõrumaale kuuluvast investeerimisfirmast, mis pole ka eraisik vaid ettevõte. Selles ei ole iseensest midagi seadusevastast. Erakond ei saa dikteerida eraisikule, kust ta laenu võtab. Oluline on siinjuures loomulikult ka see, et tulud-kulud, majanduslikud huvid oleksid deklareeritud nii nagu seda näeb ette seadus," ütles ta.

Rahvaliidu juhi sõnul loodab ta, et erakonna kuvand on muutumas.

"Kui te tähelepanelikult vaatate, siis Rahvaliidu juhtkonnas on viimasel aastal toimunud väga mitmed muudatused. Meiega on liitunud ka väga palju noori, kes näevad, et vaatamata madalseisule on erakond seisnud õigete asjade eest ja tal on väga selgelt oma roll Eestimaal," sõnas Marrandi. "Selge on ka see, et uute inimestega muutub ka erakonna ideestik ja loodetavasti ka kuvand."