Eraldi preemiad eraldab sportlastele ka valitsus, nende suurus selgub järgmisel istungil. “Jaansonit premeeris veel Pärnu linn eraldi, peale selle teevad ka sponsorid sportlastele kingitusi,” sõnas Siimann.

Ülemaailmne olümpiamängude suursponsor Samsung Electronics annab kõigile medalivõitjatele kinkekomplekti, kuhu kuulub Samsungi plasmateleviisor, kodukinosüsteem ja mobiiltelefon koguväärtuses ligi 80 000 krooni. “Oma tublide saavutustega on Eesti sportlased näidanud kogu maailmale, et nad on võrdväärsed teiste seas ning võimelised tooma oma kodumaale medalisära,” teatas Samsung Electronicsi Baltimaade kontori juht Chang Guy Ahn pressiteenistuse vahendusel. Autasud antakse üle homme toimuval suurel olümpiapeol Reval Park hotellis.

Tütar koos isaga kooli

Aleksander Tammerti tütrele Alissale lubas Audentese hariduskontsern tasuta koolieelset haridust Audentese laste koolituskeskuses. “Tahame kaasa aidata sama sihikindla ja tööka tütre kasvamisele, kui seda on isa,” ütles Audentese ülikooli rektor Peeter Kross.

Audentese laste koolituskeskuse huvialaringides ja koolieelsetes rühmades leidub tegevust paljudele lastele. Audentese ülikooli magistrant Tammert võib valida, kas tütar hakkab käima Tartu või Tallinna Audenteses.