“Merirahu arendaja Hestlinger on pakkunud koostööd, kuid ühtegi lepingut pole ja lõplik seisukoht puudub,” ütles Merko sõsarfirma ELL Kinnisvara tegevdirektor Jaak Vende.

Tema sõnul on räägitud nii tema kui ka Merko Ehituse juhtidega erinevatest koostöövormidest.

“Variandid on ulatunud servast serva, võimalikud on nii-öelda ühte nurka oma asjade tegemine kuni kogu projekti omandamiseni välja,” lisas Vende. “Viimane on küll väga vähetõenäoline.”

Merirahus pole midagi eripärast ja see ei ole praegu kindlasti meie esimene prioriteet, nentis Vende, lisades, et tõenäosus nendepoolseks projekti kohendamiseks ning müügiks on siiski alla poole. “Oleme kohtunud, mõlgutanud mõtteid, rääkinud ka numbritest, millest kõnelemine oleks väga enneaegne.”

Vende märkis, et ELL Kinnisvara analüüsib nädalas mitut projekti, Merirahu on lihtsalt üks neist.

Hestlingeri juhataja Andres Tavast ütles Eesti Päevalehele, et läbirääkimiste olemust ei saa praegu täpsustada. “Hetkel läbirääkimised ei käi, kuid mina ei ole juures olnud, vaid omanikud,” väitis ta.

Inkassofirma AS Fector on Ehituse ABC kauplusi haldava AS-i Famar Desi nõuet esindades esitanud Tallinna linnakohtule pankrotiavalduse Hestlingeri vastu.