Kui palju maksab? Üle 6 mln euro.

Kas saaks 2015. aastaks valmis? Ei õnnestunud vastuseid saada.

Projekt? Põltsamaa veesuusakeskuse rajamine. Kamari paisjärvele rajataks 810-meetrine veesuusarada; administratiivhoone, teed, parklad ja haljastus.

Kui palju maksab? Umbes 1,5 miljonit eurot, oma finantseering 10–15 protsenti.

Kas saaks 2015. aastaks valmis? Vallavanem Toivo Tõnson lubab toetust saades kohe
tegutsema hakata.

Projekt? Toila sadama ja rannaala arendamine. Kavas on rajada kaikohad, kairajatiste välisvõrgud ja elektripaigaldised, arendada rannaala, teha kergliiklussild, juurdepääsutee
ja kommunikatsioonid.

Kui palju maksab? 2,4 miljonit eurot, 15% Toila valla omafinantseering.

Kas saaks 2015. aastaks valmis? Toila valla arendusnõuniku Mehis Luusi sõnul on eeltöö tehtud ja ehitust võiks alustada kas või homme, kuid enne peab Toila vald uuesti tegema riigihanke.

Projekt? Ruhnu saarel asuva Korsi talukompleksi restaureerimine ja sellesse muuseumi rajamine.

Kui palju maksab? Umbes 1,1 miljonit eurot, oma.nantseering 15%.

Kas saaks 2015. aastaks valmis? Rannarootsi muuseumi direktori Ülo Kalmu sõnul hakataks toetuse saamise korral projekti kohe teostama ja see valmiks kindlasti enne 2015. aastat.

Projekt? Noblessneri valukoja väljaarendamine: valukoja renoveer imine, kvartali ajalugu tutvustava püsiekspositsiooni paigaldamine. Valukoja saalid on ette nähtud multifunktsionaalsena, s.t lava ja istepingid on vajaduse korral teisaldatavad.

Kui palju maksab? 2,8 miljonit eurot.

Kas saab 2015. aastaks valmis? „Tõenäoliselt selgub lähikuudel, kas saame EAS-ilt toetust, ning kui saame, on projekt võimalik aastaga teoks teha ehk enne 2015. aastat saame selle kindlasti valmis,” ütles Sailinvesti juhataja Jaanus Tamme.

Projekt? Tartu tähetorni astronoomiline 3D-virtuaalreaalsusruum kavatsetakse rajada W. Struve tõllakuuri. 3D-ruumis saab teha virtuaalseid tuure meie päikesesüsteemis
ja teistes teadaolevates galaktikates, siseneda International Space Stationi (ISS) kosmosejaama ja seal ringi liikuda.

Kui palju maksab ja kas saaks 2015. aastaks valmis? „Kuniks ametlikku teadet ei ole tulnud, ei saa me eelarve ja tähtaegade kohta täpsemalt kommenteerida,” ütles TÜ teadusprorektori Kristjan Haller.

Projekt? Pärnu jahtklubi jahisadam: sadamaala ehitustööd, sealhulgas ujuvkai paigaldamine,
haljastus, promenaadi korrastustööd, jahisadama maja ehitus pluss mööbli ja inventari soetamine. Kavatsetakse hankida ka interaktiivne turismikaart.

Kui palju maksab? 1,41 miljonit eurot, omafinantseering 15%.

Kas saaks 2015. aastaks valmis? Jah, jahtklubi tegevjuhi Indrek Ilvese sõnul ollakse valmis
ehitustööd kas või hommepäev alustama.