Esiteks, ma ei arva tingimata, et me (sotsiaaldemokraadid – toim) läheme koalitsiooni. Teiseks, kui me läheme, siis ma väga loodan, et sotsiaaldemokraadid on need, kes moodustavad järgmise valitsuse, mitte ei ole puudli või väikevenna osas, nagu me praegu oleme. Kui see ei peaks muutuma, kui tõesti peaks koalitsioon moodustuma täpselt samasugustel asjaoludel, siis sa võid olla täiesti kindel, et ma ei hääleta nii, nagu käsivad mul hääletada Kristen Michal või Rain Rosimannus. Küll aga ei jäta ma hääletamata juhul, kui Michal või Rosimannus peaksid hääletatavas küsimuses olema minuga samal arvamusel.

Aga kui tuleb sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juht Karel Rüütli jutuga, et vaata, Mihkel, kui sa nüüd nii ei hääleta, siis sa järgmine kord riigikogusse ei saa.

Selge, siis ma ei saa järgmine kord riigikogusse. Mis siis ikka, võtan selle teadmiseks ja lähen oma eluga edasi, kui nii on.

Loe edasi, mida arvab Raud ajakirjanikuna poliitikasse minekust ja milliste teemadega sooviks ta riigikogusse valituks osutumise korral tegeleda.