Praeguseks on pereliige tervenenud. Haigestunud on veel üks pereliige, kes on kodusel ravil. Temalt võetud gripiproovi vastus selgub hiljemalt homme, teatas sotsiaalministeerium.

Neljapäeval vaktsineeriti poissi teiste viiruslike nakkushaiguste suhtes, mis võis ministeeriumi teatel mõjutada haiguse kulgu.

Reede hommikul tõusis poisil palavik ning talle kutsuti kiirabi, kes tegi esimese visiidi laupäeva õhtul. Kiirabi tegi palavikku alandavat ravi. Sel ajal ei olnud selget näidustust poisi hospitaliseerimiseks (oli kuiv köha, kuid kopsud töötasid normaalselt). Pühapäeva hommikul toimetas kiirabi poisi Tallinna lastehaiglasse, sest öö jooksul lisandusid kaebused kurguvalule, hingamisraskustele, rögas ilmnes veri.

Laps hospitaliseeriti lastehaigla raviosakonda, sest vastuvõtmisel hinnati haigust keskmise raskusega seisundiks. Laps sai antibakteriaalset ravi ja hapnikuravi. Kell 14.25 viidi laps üle intensiivravi osakonda, kuna tema seisund ei paranenud.

Edasisel halvenemisel kaasati täiendavad spetsialistid ning seisundi süvenedes rakendati järjest agressiivsemaid ravivõtteid. Ööl vastu esmaspäeva poiss siiski suri.

Suurimaks probleemiks nimetab ministeerium hetkel gripi võimalusele tähelepanu mitte pööramist. Gripiproov võeti lapselt alles lahangul ning ta ei saanud antiviraalset ravi. Laps jõudis haiglasse kolmandal haiguspäeval ja kuigi antiviraalidega ravi on üldiselt tulemuslik 48 tunni jooksul haiguse algusest, oleks ministeeriumi hinnangul tulnud seda siiski kaaluda.

Samas ei saa väita, et ravi antiviraalidega oleks välistanud traagilise lõpplahenduse. Haigus oli väga äkilise kuluga, raske hingamiselundkonna kahjustus tekkis 12-15 tunni jooksul.