Riikojale teadaolevalt trükitakse mänge Saksamaal koos paljudesse teistesse keeltesse tõlgitud versioonidega ja eestikeelne mängukogus on omaette trükkimiseks liiga väike, mistõttu peab ootama oma järjekorda.

Riigile läheb 500 eksemplari „Agricola” lauamängu tellimine OÜ-lt Brain Games maksma 344 880 krooni. Mängu eestikeelse versiooni tootmiseks ja tellimiseks viis põllumajandusministeerium sel suvel läbi ka riigihanke.

Riikoja selgitas Eesti Päevalehele, et ligi 690-kroonise tükihinnaga mängu hakatakse jagama tasuta. Tegemist on nii-öelda firmakingitusega, et populariseerida põllumajandust näiteks noorte seas.

Kuna ministeerium lubab hoolikalt valida, kellele eksklusiivne kingitus tehakse, on populaarse lauamängu „Agricola” huvilistel põhjust jõulude eel lauamängu ise poest otsida. Riikoja sõnul ei vasta aga tõele kuuldus, et mäng on eesti keelde tõlgitud põllumajandusministeeriumi raha eest. „Agricola” on viimaste aastate üks populaarsemaid lauamänge maailmas, selle sisuks on põllumajandusliku tootmise rajamine ja laiendamine.

Põllumajandusministeerium on varemgi eksklusiivseid kingitusi tellinud. 2006. aasta lõpus telliti näiteks 150 ligi 2300 krooni maksnud jopet. Samal aastal telliti ka „Eesti toidu” nimelise programmi raames kokaraamatuid, mille hinnaks kujunes ligi 300 krooni eksemplarist.