Seda loosungit levitanud linna enda ajaleht krabiseb Kalda käes ning ta lisab: „See on sama suhtumine, mis on valitsusel, et pensionäride pärast ei peaks muretsema – see suhtumine mulle üldse ei sümpatiseeri!”

Mustamäe saatus oli seekordsel visioonikonverentsil teist korda luubi all ning taas kõlasid kõik vanad argumendid: mikrorajoonides puuduvad parkimiskohad ja korralikud tõmbekeskused, majad on enda eluea lõppu jõudmas ning majade renoveerimist pidurdab elanike vanus ja sissetulek. Nagu teatab Tallinna ülikooli psühholoogia instituudi teadlaste Mati Heidmetsa ja Kadi Liigi uuring, hoiavad linnaosas suurelt jaolt elavad pensionärid ja madalama sissetulekuga inimesed suuremahulistest investeeringutest eemale. Seda nii enda piiratud ressursside kui ka vana inimese jaoks mõttetuna näiva kaugele tulevikku vaatamise tõttu.

„Tänu pensionäride heaperemehelikkusele ei kuku need majad praegu ka kokku ja kui pensionär on 70–80, siis ei saagi neilt ju nõuda, et nad väga palju investeeriksid,” viitab aga Kalda. „Samas nad maksavad arveid kõige hoolsamini, aga minul tekib küsimus, et kas nende makstavad investeeringud, millele need kohustused võetakse, on kõige õigemad.”