EMHI ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain ütles Päevaleht Online`ile, et täna sadama hakanud lumi ilmselt püsima ei jää. „Praegu on lume kannul kohe tulemas vihm ja see lumi, mis sajab on nii märg, et sulab kohe ära,“ selgitas ta.

Samas lisas Merilain, et homme on suurem lootus, et mahasadanud lumi ka püsima jääb. „Lääne-Euroopast on tulemas tsüklon, mis sinna toob tugeva tormi, kuid meist peaks torm mööduma. Siia toob tsüklon lumelootuse,“ rääkis sünoptik.

Merilain märkis ka, et järgmine nädal on lumele lisa oodata ning selle püsimajäämist soodustab ka õhutemperatuur, mis jääb kergelt miinuspoolele.

Ilmajaama kodulehe andmetel tuleb ööl vastu homset pilves selginemistega ilm. Kohati sajab lörtsi ja lund. Puhub lõunakaarte tuul 4-10, hommikul saartel 13 m/s. Päeval on pilves ilm. Sajab lund ja lörtsi, kohati ka vihma. Puhub kagutuul 5-12, puhanguti 15-17 m/s. Öine õhutemperatuur jääb miinus kolme ja pluss kahe kraadi vahele, päeval tuleb kuni kolm kraadi sooja.

Pühapäeval on pilves selgimistega ilm ning mitmel pool sajab lörtsi ja lund. Öösel puhub idakaarte tuul 3-8, põhjarannikul 13 m/s, päeval põhja- ja loodetuul 6-12, õhtupoolikul saartel puhanguti 15-17 m/s. Nii öösel kui päeval on õhutemperatuur miinus kaks kuni pluss kaks kraadi.

Esmaspäeva öösel pilvisus hõreneb ning kohati sajab lund. Päeval on muutliku pilvisusega peamiselt sademeteta ilm. Öösel puhub loodetuul 7-12, rannikul 12-17 m/s. Hommikul tuul nõrgeneb veidi ning päeval puhub läänekaarte tuul 4-10 m/s. Öösel on õhutemperatuud miinus kolm kuni pluss kaks kraadi ning päeval null kuni kolm kraadi.

Teisipäeval on pilves selginemistega ilm. Mitmel pool sajab enamasti lund. Öösel puhub idatuul 4-12, päeval muutlik tuul 2-7 meetrit sekundis. Õhutemperatuur võib öösel langeda kuni miinus kuue kraadini, päeval jääb see kahe külma- ja kahe soojakraadi vahele.