Põhja ringkonnaprokurör Ljudmilla Tokar esitas 32-aastasele Andreile süüdistuse suures koguses narkootilise aine fentanüüli ehk “valge hiinlase“ ebaseaduslikus käitlemises.

Politsei sai tänavu 18. jaanuaril info, et Andrei tegeleb Tallinnas Lasnamäel tänavamüüjatele narkootilise aine fentanüüli vahendamisega.

Põhja politseiprefektuuri narkopolitseinikud pidasid Andrei 7. veebruaril linnahalli juures kinni ning talt võeti ära kaheksa grammi fentanüüli.

“Kohtueelse uurimisega on tuvastatud, et Andrei tegutses narkootilise aine vahendamisega suure rahalise kasu teenimise eesmärgil. Seetõttu on prokuratuuri taotlusel arestitud Andrei kasutuses olnud vara ning süüdimõistmise korral võib mees sellest ilma jääda,” ütles Ljudmilla Tokar.

Prokuröri taotlusel arestis kohus varalise karistuse tagamiseks Harjumaal Jõelähtme vallas asuva kinnistu ning sõiduauto Peugeot 607, mis võivad olla ostetud Andrei kuritegelikul teel teenitud raha eest.

Lisaks võeti Andreilt ära ligikaudu 300 000 krooni väärtuses sularaha ja välisvaluutat.

Kinnipidamise päeval otsiti läbi ka Andrei elukoht, kust leiti ligikaudu 240 grammi fentanüüli ja väiksemas koguses marihuaanat. Ühest grammist fentanüülist tehakse tänavamüügiks umbes 35 doosi, mis tähendab, et Andreilt ära võetud ainest oleks võimalik olnud valmistada enam kui 8600 narkodoosi. Üks doos fentanüüli maksab tänaval 100 krooni, seega on koguse hind ligikaudu 900 000 krooni.

Andreid võib oodata kuue- kuni kahekümneaastane või eluaegne vangistus.