Eiki Nestor kirjutab oma blogis, riigi panust kogumispensionitesse ei ole võimalik kaotada. "Eelkõige seetõttu, et liitusid inimesed teise sambaga vabatahtlikult ja kindlate tingimuste alusel. Neid tingimusi olematuks teha pole võimalik," selgitab Nestor.

Sotsiaaldemokraadi sõnul saab neid tingimusi muuta ainult sellisel moel, et vabatahtliku otsuse langetanud inimesed ei kaota. "Valitsussektori tasakaalu me aga siis ei mõjuta," osutas Eiki Nestor.

"Pensionireform on niivõrd pikaajaline suurus, et mõneaastased majandussurutised või ka muud tähtsad muudatused (näiteks rahareform), on selle kõrval köömes," lisas ta.

"Riigi panuse kaotamine kogumispensionisse ei tule kõne allagi," kinnitas Eiki Nestor kokkuvõtteks.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et reformierakond kaalub selleks aastaks plaanitud pensionitõusu päästmiseks võtta raha töötajatelt ehk peatada vähemalt selleks aastaks riigi poolt teise kohustuslikku pensionisambasse tehtavad sissemaksed, mis võtavad riigieelarvest sel aastal umbkaudu 2,6 miljardit krooni. Pensionitõusudeks oleks tänavu vaja kaks miljardit krooni.

Reformierakonna peasekretäri Kristen Michali sõnul oli pensionsamba maksete peatamine arutusel juba "krokodillide komisjonis", kuid Eiki Nestori kinnitusel see nii polnud. "Reformierakonna peasekretär peaks vabandama kõikide “krokodillide” koosolekutel osalenute ees, sest mitte ühelgi neist pole mitte mingisugusel kujul arutatud kogumispensioni riigipoolse panuse kaotamist," kirjutab Nestor oma blogis.