Uibo sõnul palus Falcki turvamees Säästumarketis koti sisu näidata. “Kui nad kilekotis pudelit õlut ja viina nägid, süüdistati mind varguses,” rääkis Uibo. “Näitasin reedest tšekki Maksimarketist ostetud viina kohta, kuid miski ei aidanud. Sõbranna, kelle käes oli kott, saadeti minema, minule kutsuti politsei.”

Uibo sõnul ei teinud politseipatrull tema selgitustest väljagi ja koostas talle väärteoprotokolli. “Kohe oleks võinud ju turvakaamerast asja üle kontrollida,” pakkus Uibo, “mulle ütlesid aga turvamehed, et ei saa, sest on pühapäev ja juhataja ei vasta telefonile.”

Kesklinna politseijaoskonnas läks Uibo väitel politseinik vihaseks, kui ta ütles, et on politseis esimest korda. “Ta tõukas mu kuhugi ruumi, tõmbas enda järel raudukse kinni ning mind valetamises süüdistades lõi mulle rusikaga kõhtu,” sõnas Uibo.

Vana-Lõuna 4 asuva Säästumarketi juhataja Piret Saat ei soovinud Eesti Päevalehele juhtunut kommenteerida. “Kõigile küsimustele võib vastata ainult meie turvaülem Aleksander Gorohhov,” teatas ta.

Turvaülem Gorohhov ütles, et temal ei ole õigust selles küsimuses kommentaare anda, sest juhtunu on nende ja politsei asi.

Esmaspäeval vaadati videolint üle. “Säästumarketi juhataja lubas selle peale kohe politseisse avalduse teha, et vargust ei olnud, aga ei teinud seda,” märkis Uibo.

Tallinna Kesklinna politseiosakonna ülemkomissar Andreas Anvelt kinnitas üleeile, et Säästumarketist on laekunud avaldus Uibole koostatud protokoll üle vaadata. “Turvamees tunnistas samuti, et ta polnud päris kindel, kas vargus toimus,” lisas Anvelt.

Taavi Uibo hinnangul põhjustas sekeldused see, et tal on politseile hästi tuntud nimekaim. “Mul jäi nende käitumisest selline mulje ja ma ise olen ka nagu kuulnud mitmel korral karistatud nimekaimust,” lisas Uibo.

Tartus elab Uibost kaks aastat vanem nimekaim, kes on politseile pisivarguste tõttu vana tuttav.