Nüüd soovib Nõmme linnaosavanem Erki Korp alates uuest aastast kaotada Nõmme linnaosaarhitekti koha. Selle asemele loodaks linnaplaneerimisametisse uus ametikoht, kuhu palgatav arhitekt peaks korraga töötama kolmes linnaosas: Nõmmel, Kristiines ja Mustamäel. Plaani vastased leiavad, et see on äärmiselt ohtlik: korraga kolmel kohal rabav arhitekt ei suudaks pühendada Nõmmele nii palju aega kui vaja.

„See on ohtlik, selles pole kahtlustki, sest asju kõrgelt ja kaugelt juhtida on raske. Nõmme arhitekt on alati olnud kaitsemüür ja meil on alati olnud väga hea koostöö. Oleme alati kutsunud teda külla oma üritustele, küsinud nõu, hoidnud kursis oma tegemistega – see on loomulik tööprotsess,” ütles Nõmme heakorraseltsi liige Urmas Arike. „Linnajuhtidele oleks aga võib-olla parem, kui kõik ametnikud oleks ühes majas, ühes toas ja veel ka mõtleks ühtemoodi.”

Nõmme endise linnaosavanema Rainer Vakra sõnul oli linnaosaarhitekti ametikoht esimene, mis taasiseseisvumise järel Nõmmele loodi. Ametikoht pidas vastu ka majanduslanguse kõige hullemad aastad, kuid koondatakse nüüd, kus olukord järjest paraneb. „Miks see esimese ametikohana loodi? Sellepärast, et arhitekt oli see, kes säilitas pärandit, aitas seista arendajate vastu, et Nõmmest ei saaks Lasnamäge. Praegune otsus on märk sellest, et Nõmme on minemas Lasnamäe teed,” nentis Vakra. „Nõmme eripära on selles, et siin ei tegele arhitekt üksnes uute planeeringutega, vaid on inimene, kelle käest käiakse nõu küsimas, kui ehitatakse uut aeda või väravat või kui renoveeritakse maja. Ta on nõmmelastele vajalik inimene.”