Vilen Künnapu on Tallinna tehnikakõrgkooli arhitektuuriprofessor olnud alates 1996. aastast. Tema juurde jõuavad juhendatavatena need tehnikakõrgkooli tudengid, kelle arvates käib arhitektuuriga kaasas sügavam sümboolika. „Neid, kes tahavad minuga koostööd teha, huvitavad võib-olla veidi radikaalsemad ja hullumeelsemad projektid ehk igapäevastest oluliselt julgemad ideed,” selgitas ta.

Eelmisel aastal juhendas Künnapu rakendusarhitektuuri erialal näiteks Maria Šahvorostova lõputööd, mille idee on Narva uue abielukeskusena funktsioneeriva silla ehitamine. Eesti idapiirile mõeldud „Õnnesild” on tema sõnul üsna provokatiivne projekt. „Ühelt poolt on ta praktiline asi, sild. Teiselt poolt on ta tulevikus sümbol Eesti-Vene suhetele, mis meie lootuste järgi võiks paremad olla. Sõprus ja lugupidamine töötavad alati palju paremini kui kahjustamine ja kartmine,” lausus Künnapu.

Õppejõuna andis ta eelmisel sügissemestril arhitektuuritudengitele ülesande teha hoone teemal „loss” — ükskõik kuhu ja ükskõik milline. Näiteks tehti peremeheta lammastele vaimseks koduks õhuloss, mis pilvena saare kohal lendas. Samas projekteeriti ka Türisalu pangale maiade püramiidi proportsioonides tänapäevane kunstitempel.