Täna toimunud pressikonverentsil kommenteerisid Öine Vahtkonna liikmed Tõnismäel toimunut ja esitasid oma seisukohad pronkssõduri suhtes.

Öise Vahtkonna liikme Dmitri Linteri sõnul ei taha ta elada riigis, kus peaminister Andrus Ansip juhib jõustruktuure. Linter lisas: „See on vale, kui võimud rikkuvad seadusi, alandavad ja teostavad genotsiidi”.

Liikumise juristi Sergei Seredenko sõnul täitsid politseinikud Tõnismäel ebaseaduslikku käsku. Tema hinnangul lubab Genfi konventsioon teisaldada monumente vaid kõrgemal ühiskondlikul vajadusel. „Sellega vastuolus olev sõjahaudade kaitse seadus ei räägi vajadusest, vaid huvidest,” sõnas Seredenko.

Dmitri Klenski ja teised liikmed ütlesid, et politsei ründas nende autot ilma hoiatuseta. „Hirmutamine on nõrga riigi tunnus,” lisas Klenski.

Eesti Päevaleht Online’i ajakirjanik küsis Öiselt Vahtkonnalt, kuidas kommenteerivad nad oma Läti kaasvõitleja Eduard Gontšarovi arvamust, et Öine Vahtkond on nõrk organisatsioon.

Vahtkondlased küsimusele vastata ei tahtnud ja esitasid vastuküsimuse: ajakirjanik on veel nii noor ja kas sulesepa vanavanemad üleüldse võitlesid Teises maailmasõjas?

Lõpuks Linter siiski soostus küsimusele vastama, kuid piirdus ainult ebamäärase sõnumiga: läbirääkimisi tuleb pidada mitte nende liikumisega, vaid hoopis vene kogukonnaga.