"õllesummer korraldab heategevusliku ürituse seetõttu, et platsilt käib läbi ligi sada tuhat inimest, kes kulutavad oma raha söögi, joogi ja muusika nautimisele," põhjendas õllesummeri korraldaja Mart Rekkaro. "Oleks hea, kui nad oma kõhu kõrvalt jaksaksid mõelda ka haigetele lastele."

Need, kes ostavad Tartu õlut, saavad vastu kupongid, millega võivad osaleda puuhobuste võidusõidus. Iga "hobuseomanik" veeretab täringut ning veeretatud summa järgi astub hobune samme. Võidab see, kes esimesena finishisse jõuab. Võitja saab tasuta õlu. Võidusõidus osalemiseks peab olema vähemalt 21-aastane.

Esmakordselt on Ameerikast Eestisse toodud kummaline jalgpalliväljak, mis on suur variant lauajalgpallist, ainult nukkude asemel on päris inimesed. Võistlejad seotakse rihmadega väljaku seinte külge kinni, nii et liigutada saab ainult jalgu. Korraga on väljakul kümme inimest.

Samal platsil on ka üleval korvpallirõngas, kus osavad korvikütid saavad proovida käe täpsust ja viske tabavust.

Platsil on ka auto, mida masinatevihkajad saavad kümne krooni eest haamriga lömastada. Mart Rekkaro ei osanud öelda, mis autoga on tegu on. "Arvatavasti mitte "kurbade silmadega" Mercedesega," ütles ta.

Platsi juures on kaks kogumiskasti, millesse saavad raha annetada ka need, kes võistlustes kaasa ei löö. Plats ei ole aiaga piiratud ja kõikidele uudishimulikele on vaba juurdepääs.

Hiiu Lastehaigla ei ole Rekkaro sõnul veel otsustanud, mida kingitud rahaga ette võetakse. "Arvatavasti muretsetakse südamehaigete aparatuuri," sõnas festivali korraldaja.

BETTY ESTER